LES MONTAGNES SERBES

OD SRPSKIH PLANINA

Dan Sarplaninca u Udenu

7-og juna vlasnici farme Grazerie kraj Udena, Holandija, organizovali su dan Sarplaninca. Od dvadesetak Sarplaninaca za koje Louise Liebenberg zna da zive u Holandiji, bilo je prisutno 3 sa farme i tri gosta. G-dja Louisa Liebenberg poseduje dva psa iz Ceske Republike: Zar-Beli, kao sto mu ime kaze radi se o belom Sarplanincu i malu Fenu i jednu zenku poreklom iz Francuske. Od gostiju bili su tu mlada zenka od godinu dana, Ledi, iz Srbije, Bhodi, impozantan muzjak poreklom iz Francuske i Les Montagnes serbes Goranac, zvani Zoran, star 9 meseci. Ovom malom skupu prisustvovao je i Peter Vink iz kluba VHB koji objedinjuje 14 rasa juzne i istocne Evrope.
Nas Zoran nije mogao da odoli kada je video Ledi, poslao joj je poziv na igru, koja je trajala satima. Zorana su privukle i rasne kokoske koje se takodje gaje na farmi. Svi su bili puni hvale za Zoranov karakter.
Zar-Beli kao i svi mladi psi na obuci za psa cuvara stada nije imao dozvolu da ucestvuje ovom sastanku. Na prilozenim slikama mozete da se uverite da je sasvim adekvatno reagovao na nepoznata lica koja su se priblizila stadu ovaca koje mu je povereno na cuvanje.
Zahvaljujem se Gdji Louise Liebenberg i vlasnicima naseg Zorana, familiji Jongens na ustupljenim fotografijama sa ovoga sastanka.
GORANACGORANAC
GORANAC & LEDIGORANAC & LEDI
GORANAC & LEDIGORANAC & LEDI
GORANAC & LEDIGORANAC
LEDILEDI
BHODIBHODI
BHODIBHODILEDI & BHODI
BELIBELI
BELIBELI
BELIBELI
BELIBELI