LES MONTAGNES SERBES

OD SRPSKIH PLANINA

Nove slike i novi psi Bobana Arsica


Tamo, u selu, poceo sam sa 7 pasa koje sam doveo kao stenad i kujom od 6 godina koju sam gajio u gradu. Sada ih ima 12, ti ostali su ostenjeni kod mene, ali ova dva zadnja cu najverovatnije morati da se resim jer prave suvise problema.
Zamalo da se prevarim da ih dam, jer su bili preostri, ali ostavio sam ih mesec i vise dana kod kuce, sada su malo smireniji, narocito ovaj prvi Mali, jedan od najboljih pasa sto sam dosad odgajao, stari su godinu dana, visina jedva 64-65 cm. ali su prave cigre. Ovaj prvi pas jos sad se suprotstavlja starijim psima, u nocnom cuvanju ovaca je jos sada jedan od boljih.
Ranije su imali zastitne ogrlice, ali kako su se poklali izmedju sebe, sada nemaju, mislim da im i nisu potrebne jer ne idu sami, uvek su u parovima, tako da valjda nece nastradati. Ovaj Mali je stvarno opasan: oborio je psa starijeg od sebe par meseci, a ovaj je imao ogrlicu dok Mali nije. To je trajalo svega 15-20 sek. dok sam otrcao da ih razdvojim, sreca nije izgubio nijedan zub ali usta su mu bila malo rasecena. Psa takve hrabrosti odavno nisam video.

chien Alfa et Malifrere de Mali


Od ova dva psa na fotografiji, svetliji je zenka od 16-17 meseci, a drugi je muzjak od 3,5 godine. Sa nogama i kretanjem nemaju nikakvih problema, naprotiv, ovaj muzjak i njegov sin su najpokretljiviji od svih mojih pasa.

femelle et malemale


Evo malo i podmlatka, jedna zenkica.