LES MONTAGNES SERBES

OD SRPSKIH PLANINA

Car od Stankovica

Mnoge ljubitelje pastirskih pasa šarplaninac privlaci upravo zbog prica i legendi koje o njemu kruze: da je Sarplaninac pas cuvar koji od zvjeri spašava blago nomada u planinama i svoju ljubav poklanja samo ukucanima kojima pripada !
Takve price i legende treba poštovati i kada govorimo o psima koji ovu plemenitu pasminu predstavljaju u danasnjoj civilizaciji!
Imajuci pse koji svojom naravi odaju upravo takav utisak plemenitih Sarplaninaca, ovo štene podarih jednom cestitom domacinu, na padinama Zelengore (BiH)!!
Štenac "Car od Stankovica" star 4.mjeseca je mališan koji je izuzetno ozbiljno shvatio svoj zadatak.......! U okruženju u kom živi odlicno se snalazi, najbolji prijatelji su mu stado ovaca od oko 160 grla i pastir kojeg poštuje i prati od svitanja do sutona.
Pratit cemo njegov razvoj u cjelosti, jer mali Car svojim temperamentom i stabilnom naravi obecava Sarplaninca kakav se opisuje u pricama starih nomada.
Ovoga stenca sa zadovoljstvom sam odnio na planinu, jer je tamo bio potreba a i moja nada da sve price o svojim predcima pretvori u stvarnost.

Stankovic Aleksandar