LES MONTAGNES SERBES

OD SRPSKIH PLANINA

"Bozo" Marijana Matkovic

Episode INa Badnjak, sestrin decko donio janje, ovca ojanjila trojke, dvoje prihvatila, treceg odbila...ali mislim da je jedan od sretnika...sad živi u kuci?! Nosi pelene, al zbilja, vani je bilo prehladno, pa su ga unjeli, i tako osto, jer je stigo na Božic, zove se Božo. Papa na flašicu, i to Canina zamjensko mlijeko za štence, kravlje mu izaziva proljev, naravno, a nisu radile trgovine, ovo sam imala kuci. Sad hoda za bakom ko da mu je ona mama, oni imaju 5 macaka, pa s njima prijateljeva. Ramba i Donu još nije upoznao...al hoce...ma živi show, morate to vidjet. Sad je desetak dana, al cim malo ocvrsne, dovodit cemo mu jednog po jednog psa na upoznavanje...
Slijede fotke, vjerujem da ce bit zanimljive.

Episode II

Janje je odlicno, sada je prošlo dva tjedna, živi u kuci, ima pelene, i iako je curica i dalje se zove Božo !!
Nažalost, misli da mu je baka mama, pa jadna žena nikuda više bez njega, tako da neki dan baka i djed išli u trgovinu, a janje sa njima, cekalo u autu... Ne želim ga ureci, ali pošto sam do sad odgojila i zalijecila velik broj ranjenih ili malih ptica koji su ispali iz gnjezda, macice, prase, dva teleta, jedno pace i 8 štenaca odjednom, sve koji su bez majke ostali prvog dana života ili ih nije htjela ili su kao moji štenci u prvim tjednima postali sirocici, vjerujem da se ne morate brinuti za jedno janje, ja ako se necega primim, to uvijek odradim kako treba i do kraja.
Bilo bi mi grozno da podbacim, osjecala bi se kao da sam izdala i njega i sebe, no obzirom da je vec sada "svuda po kuci" i brže od nas, mislim da mu je buducnost osigurana, imam samo fotke od prvog dana kad je došlo, a ovih dana cu napravit nove.

Nekako sam uspjela slikati Božu i Nou kod bake, ali Božo je totalno lud, tako da je bilo jako teško. Morali smo ga držati da bude miran, ne znam gdje je u toj prici ono "miran kao janje".

Božo, Noa i baka.
Pa onda Božo,Max (macak), baka i Noa.