LES MONTAGNES SERBES

OD SRPSKIH PLANINA

14-i sastanak odgajivacnice "Od srpskih planina"

Ovog puta imali smo lepo suncano vreme, cak i pretoplo za nase dlakave prijatelje. Nisam morala da insistiram da bih imala odziv, za hladni bife bilo je toliko upisanih osoba (50) da je postojao rizik da sala bude premala da se u njoj smestimo.
Ucesnici su stizali sve do posle podneva. Psi za slikanje bili su veoma brojni: 32 prisutna Sarplaninca,tako da su nasi fotografi radili bez prekida sve do rucka. Izvesne osobe su mi poverile da nikada nisu videle tolike pretstavnike rase ni na izlozbama. Potpuno je tacno da se ovakav broj aktuelno moze videti samo na nekim specijalkama u Srbiji i u Ceskoj.
Kao i svakog puta, neki ucesnici dosli su nam iz daleka i ja sam im jako zahvalna:nasi prijatelji, Izabela i Filip, iz Normandije, familija Merkel sa Draganom iz severne Nemacke, nasa sunarodnica Suzana sa celom familijom iz juzne Nemacke i familija Serfling koja je prevalila 550km dosavsi iz bivse istocne Nemacke.
Otsustvo Cakanog, Divne i mladih Ene, Eogan i Ete koje su u taj dan, 11-og juna, napunile godinu dana bilo je za mene razocarenje. Mogu da razumem da je vlasniku Cakanog bilo tesko i skupo da napravi toliki put, ali sto se ostalih tice, zalim otsustvo bolje socijalizacije njihovih ljubimaca. Tako, ja ih vise nikad nisam videla od odlaska sa dva meseca i da bih ih videla, moracu da putujem licno.
Vise osoba, buducih vlasnika, dosle su da vide ovaj skup nase rase i da porazgovaraju kako sa novopecenim, tako i sa iskusnim vlasnicima, a bilo je i setaca linije 38 i stanovnika iz okoline.

ATMOSFERA
FOTOGRAFISANJE
SETNJA
RUCAK


Jedno veliko hvala svim ucesnicima naseg sastanka sto su mi pruzili zadovoljstvo da ponovo vidim nase pse "uzivo", neke po prvi put otkako su odrasli, neke koje vidjam periodicno kako rastu, kako se prolepsavaju, sazrevaju i, naravno, stare….Nikada se necu dovoljno zahvaliti Izabeli, Hugeti i Filipu za lepe fotografije koje prave i koje za mene ostaju nezaboravne uspomene.