LES MONTAGNES SERBES

OD SRPSKIH PLANINA

DAN«SRPSKIH PLANINA»
EDICIJA 2003

Mada je izgledalo da ce ucesce biti isuvise skromno, bila sam prijatno iznenadjena. Na ovaj 11-i sastanak, poslednja generacija dosla je mnogobrojna, papy Houmy prevalio je nekih 500 km da se nadje s njegovim Djokom, i, jedno veliko iznenadjenje : posle mnogo godina otsustva, pojavila se Marijana sa Qara(pasom).
Houmy je cele noci sanjao o sastanku sa Djokom, nasa radost, svakako pomesana sa osecanjem nostalgije, bila je velika, da ih ujutru pratimo u setnji rame uz rame, bez da se gledaju, ali jako uzbudjeni sto su se ponovo nasli zajedno.
Ono sto nas je najvise dirnulo, Stanoja i mene, je prisustvo petoro brace Qara u 12-oj godini, koji su pozirali za fotografe. To je tako lepo i dirljivo, nasa je velika zelja da se i dogodine okupe ponovo ! Steta naravno, da su nedostajali Qarabimba, Qarabuca, Quetch i Qroucha.
Vreme je dosta dobro izdrzalo, bilo je malo kisice, ali temperature je bila prijatna za pse i mogli smo da napravimo nasu uobicajenu setnju. Ova je doprinela da se i opusti i najmladji, koji je bio dosta nepoverljiv u prisustvu tolikih pasa.
Organizacija je dobro funkcionisala i svi prisutni bili su zadovoljni bogatom trpezom koju je pripremio novi restorater.
Hvala svim vlasnicima nasih pasa i prijateljima koji su svojim prisustvom doprineli uspehu ovog nezaboravnog sastanka.

FOTOGRAFIJE
ATMOSFERA
INDIVIDUALNE
FOTOGRAFIJE
SETNJA
RUCAK